sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

I'm alive, I'm alive!

I'm alive, I'm alive! Selvisin kolmen päivän paastostani.

Meni kyllä tosi nopeasti nuo kolme päivää. Alussa oli vaikeampaa, ja toisena päivänä meinasin vahingossa syödä. Kolmas päivä oli jo helppoa. Jos olisin ollut pidempään, niin olisi varmasti tästä eteenpäin helpottunut huomattavasti.

Kullakin tämän paastojuoman ainesosalla on tehtävänsä:

Sitruunasta saa c-vitamiinia ja luonnollisia flavonoideja ja se tasapainottaa ja puhdistaa elimistöä nopeuttaen aineenvaihduntaa. Mutta, se on tosi hapanta, joten suuhygieniasta on pidettävä huolta.

VUODEN TURHAKKEEKSI VALITTU, MUTTA ERITTÄIN KÄYTÄNNÖLLINEN!

Vaahtera-palmusiirappi sisältää paljon kivennäis- ja hivenaineita. Itse käytin köyhän opiskelijan versiona pirkan vaahterasiirappia. Vaahtera-palmusiirappia myydään luontaistuotekaupoissa erittäin ylihinnoitettuna! 500 millilitran pullo maksaa muistaakseni 26.90€ ja 1000 ml 46.90€. Koen, että runsaalla vedenjuonnilla ne tulokset tulee parhaiten, eikä siis tarvitse olla vaahtea-palmusiirappia. Myös kivennäisvettä voisi olla hyvä juoda, koska siitä saa tarvittavia kivennäisaineita.
Cayennepippuri taas edistää verenkiertoa ja irrottaa limaa. Itse olin juuri ennen paastoa pienessä ja sitkeässä flunssassa, mutta cayennepippurin avulla pääsin siitä vaivasta:)



Oli ihana syödä ensimmäistä kertaa sitten keskiviikon! Söin pinaattikeittoa, raejuustoa ja tonnikalaa, sekä kasvispihvin. Nämä ruoat eivät kyllä ole ideaalisia ruokia paaston jälkeen, mutta mun vain teki näitä mieli, eikä nämä nyt pahimmasta päästäkään ollut. Erilaiset herkut, kuten karkki,limsa,sipsi,jäätelö ja muut hiilihydraatit olisivat se pahin vaihtoehto.

Sunnuntaina söin illemmalla jo suhteellisen normaalisti, mutta se ei ehkä ollut hyvä idea. Pitää muistaa siirtyä paastolta tavalliseen ruokavalioon rauhallisesti, koska kroppa ei osaa varautua tavalliseen ruokaan, kun monet päivät on vain juotu sitruuna-siirappi- litkua. Tästä oppineena tiedän, että mikäli teen paaston joskus uudestaan, niin teen tämän siirtovaiheen rauhallisemmin, sekä ennen paastoa että paaston loputtua:)


Sen oon paaston aikana huomannut, että ruokaa mainostetaan koko ajan. Missä tahansa liikutkin, on siellä mainos ruoasta. Tv:ssä suurin osa mainoksista koskee ruokaa, ja mainoksen tuotteet on vieläpä tehty niin houkutteleviksi, että niitä on vaikea vastustaa. Ja jos kuvittelet nyt, että voihan mainosten yli hypätä tallentavan digiboksin(kiitos tästä keksinnöstä) avulla, mutta sarjoissa ja elokuvissakin syödään koko ajan. Siistpä suosittelen, että älä katso tv:tä paaston aikana, mikäli olet mainosten uhri! :D
Äläpäs luulekaan kiiruhtavas kauppaan nyt!;)
Pari ohjetta paaston aloittaville:

Valitse ajankohta oikein; Sellainen aika, kun sinulla ei ole paljoa tekemistä, kuten töitä, kokouksia, harrastuksia, ja pahin kaikista, juhlia, on parhain. Jotkut kuulemma valitsevat paikaksi mökin, jossa saavat olla yksin, houkutuksista kaukana. Jos kuitenkin teet paaston kotioloissa,olisi hyvä, jos saisit asuinkumppanisi kannustuksen asiaan, sillä se ei auta, että toinen syö vieressä leffaa katsellessa karkkia ja sipsiä, kun sinä lipität sitruuna-siirappia-litkua.

Varsinkin paaston alussa saattaa olla väsynyt ja hieman "sekava" olo, joten on hyvä, ettet tee mitään, joka heikotuksen ja/tai huimauksen aikana vois saada sinut hengenvaaraan.
Sinun on myös tehtävä selväksi itsellesi, sekä muille, kauanko aiot olla paastolla, ettei paasto siten veny syömishäiriöksi tai aiheuta ongelmia kehossasi.

Omaa kehoa kuuntelemalla tiedät, mikä sopii parhaiten. Jos olet voimissas, voit toki urheilla, mutta itse en siihen pystynyt. Auringonotto oli välillä melko tuskaista, mutta kun muistin juoda runsaasti vetä ja litkua, olo pysyi hyvänä.

Suosittelen Lemon Detox paastoa sellaisille henkilöille, jotka haluavat aloittaa ruokavalionsa ja elämäntapansa puhtaalta pöydältä, mutta suhde ruokaan täytyy olla normaali. Sellaisilla, joilla on taipumusta syömishäiriöihin, ei tulisi tätä mielestäni aloittaa, koska paaston lopetus saattaa olla kova pala purtavaksi. "Kun on kerta pärjännyt ilman ruokaa jo näin kauan, niin miksei pidempäänkin." Näläntunne katoaa lähes kokonaan, niin tunne siitä, ettei tarvitsekaan syödä elääkseen, voi saada syömishäiriöille taipumusta oleville henkilöille tunteen siitä, että tätä voisi jatkaa lopun ikänsä. Ehei, ei todellakaan! Vaikkakin Lemon Detoxista saa paaston ajaksi selviämiseen tarvittavat aineet, ei sillä silti voi korvata normaalia ruokavaliota. Lemon Detox on tarkoitettu vain väliaikaisena puhdistuskeinona!

Jatkan kyseisellä tiellä jonkin aikaa siten, että teen ns. kevennetyn ruokavalion. Tätä juomaa tulee silloin juoda 1-3 lasillista iltapalan korvikkeena, ja näin ollen kroppa puhdistautuu ja lepää yön aikana. Tämän ansiosta kuulemma nukut paremmin, olet virkeämpi aamulla ja tunnet olosi kevyemmäksi. Saa nähdä. Tätä odotellen, kivaa viikkoa teille lukijat! :) -Kyselkää vaan, jos tulee jotain mieleen. Vastaan mielelläni, jos suinkin osaan! :)

Ei kommentteja: