tiistai 7. kesäkuuta 2011

Matkalla maailman ympäri

Se vei yhteensä 7 viikkoa ja 4 päivää, joista pääsykokeilin 11 päivänä. Jätin menemättä 4 pääsykokeiseen, ja yhteen en saanut kutsua. Kilometrejä olen tallannut yhteensä arviolta 3596 (oleppa hyvä VR viimeisistä pennosistani) ja matkustamiseen kului 272,90 euroa. Osan matkoista olen onneksi päässyt kimppakyydillä Oriveden luokkakavereiden kanssa, joten matkustuksen loppusumma pysyi tästä syystä suhteellisen kohtuullisena. Tietysti rahaa on vienyt myös syöminen ja muu ylimääräinen härpäke, mutta sitä en aio laskea, enkä halua edes tietää... :)

Treenaamiseen mennyttä aikaa
on melkeinpä mahdoton arvioida, sillä eri kouluihin oli eri biisejä, ja useaan oli myös pakollista materiaalia. Kun yhdestä pääsykokeesta oli selvitty, siirryin treenaamaan seuraava varten. Ajattelin kokeet etappeina ja tein ne liukuhihnatyönä, koska muuten ei olisi hommasta tullut yhtään mitään. Opettelin yhteensä 19 sävellystä, joista  oli 14 laulaen, 3 pianolla, 1 viululla ja 1 kitaralla.

Yöpyminen järjestyi aika hyvin, vaikkakin oli hieman "järjestelyä vaativia juttuja" matkan varrella. Suurin kiitos menee varmaankin "jyväskylän majoituspalvelulle" Tiinalle, joka otti mut kahdesti avokäsin vastaan kotiinsa, vaikkei oltu nähty kuin kahdesti aiemmin, eikä siis kovinkaan hyvin tunnettu. Kyseessä on siis siskoni kaveri. Mahtava tyyppi!

Suuri kiitos myös "siskolle ja sen miehelle",
kun sain olla heillä yhteensä 5 yötä. <3

Extreme- matkailua: Yöpymisen mahdollistajille kiitos kuuluu myös siitäkin syystä, koska muutoin olisin rakentanut pahvilaatikosta itselleni majan jonnekin puiston laitamille tai roskiksen viereen, tai yöpynyt aseman penkillä. =D Tietystihän se olisi ollut aikamoinen kokemus sekin, ainutlaatuinen.

Loppuun asti sata lasissa: Välillä "matkan varrella" mietin, onko tässä mitään järkeä, mutta kun en ole luovuttajatyyppiä, niin loppuun asti mennään sata lasissa. Hain moneen eri koulutukseen, mutta varmaa luottoa ei ole minnekään pääsystä. Musiikkikoulutuksessa kun ei ole kysymys vain "kunhan osaat laulaa"- ajatuksesta. Täytyy osata myös teoriaa ja säveltapailua (tietysti kussakin koulussa on omat painotusarvonsa näille kaikille), ja kaiken lisäksi  pitäisi vielä pystyä hurmaamaan arvioijat omalla persoonallaan.Totuushan on, että mitä mukavamman ensivaikutelman annat, sen "vastaanottavaisempi" on palautekin.
Lähdössä kokeisiin maanantaina. Eikä jännittäny yhtään!

Loppua kohden koko "pääsykokeilu" tuli aikamoisella rutiinilla, koska en enää osannut lopun lähestyessä jännittää. Viimeisimmissä kokeissa olo oli kuin hengailu Miran kanssa; rupateltiin niitä näitä ja sitten välillä piti laulaa ;)


Pikku vihkosten jäähyväiset: Oli hieno hetki eilen, kun sain viedä pois kirjastosta lainaamani VIISI teoria- ja säveltapailun kirjaa, joita olen kantanut kaikilla matkoillani kuluneen kahden kuukauden aikana. Voin väittää, että habani on kasvanut ja selkäni vääntynyt niitä kantaessa, koska ne ei ollut mitään pikku vihkosia, vaan kovakantisia paksuja kirjojahan ne!:D
 

Päiväni Kilpparina: Eilen oli sitten pääsykoepäivä numero 11(viimeinen), ja kyseessä oli siis teatterimusiikin toinen vaihe. Tätä päivää olin odottanut.

Kilpikonnat, ne on ihania. Eilen sain olla sellainen.










Vieläkin suuremmalla powerilla: Nyt aion ottaa easysti pari päivää(mikäli jaksan olla aloillani sen aikaa), ja musahommia jatkan sitten vieläkin suuremmalla powerilla parin päivän kuluttua. Lupaan ja vannon, että saatte kuultavaksi kesän loppuun mennessä paljon uutta materiaalia mikseriin, myspaceen ja youtubeen.



Kävitkös jo tsekkaamassa tämän?Sopii mielestäni tunnelmaan. :) Tämä on teille kaikille, jotka on selvinnyt pääsykoerumbasta! We made it!

Ei kommentteja: